Na Međunarodnom kampu prijateljstva i mira sudjeluju i predstavnice Hrvatskog Crvenog križa

22.07.2024.
Volonterke Hrvatskog Crvenog križa Paula Cvenić (Crveni križ Valpovo) i Lucija Majcan (Crveni križ Split) sudjeluju na 66. International Friendship and Peace kampu u Langenloisu (Međunarodni kamp prijateljstva i mira) u Austriji, koji se održava do 24. srpnja. Kamp se provodi u organizaciji Austrijskog Crvenog križa i usmjeren je na povezivanje mladih volontera iz cijeloga svijeta, potičući međunarodnu suradnju i umrežavanje.

Kroz razne radionice i predavanja na teme kao što su mentalno zdravlje, priprema za izvanredne situacije te odgoj za humanostt, naše su volonterke dobile priliku za sticanje mnogih znanja, ali i razmjenu iskustva s volonterima iz 16 država iz cijeloag svijeta. Ovaj događaj prepoznaje i cijeni rad mladih volontera Hrvatskog Crvenog križa, pružajući im platformu za međunarodnu suradnju i razmjenu najboljih praksi.



Sudjelovanje na ovakvim kampovima ne samo da obogaćuje volontere novim vještinama i znanjima, već i jača njihov humanitarni duh i volonterski angažman te doprinosi razvoju rada s mladima. Umrežavanje s volonterima iz različitih dijelova svijeta omogućuje stvaranje čvrstih međunarodnih veza koje su ključne za daljnji razvoj humanitarnog rada i zajedničko suočavanje s globalnim izazovima.

Sudjelovanje naših volonterki na ovom kampu potvrđuje visoku razinu predanosti Hrvatskog Crvenog križa u edukaciji i osnaživanju mladih. Njihov angažman i uspjeh na međunarodnoj sceni dokaz su kvalitetnog rada i međunarodnog ugleda koji Hrvatski Crveni križ uživa.

Ova prilika za međunarodnu suradnju i razmjenu najboljih praksi dodatno će unaprijediti volonterski rad u Hrvatskoj, obogaćujući ga novim znanjima i iskustvima.