Svečana sjednica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa

10.05.2024.
U Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa održana je 39. sjednica Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa, na kojoj su članovi raspravljali o temema važnim za kvalitetan rad Hrvatskog Crvenog križa i njegovih društava.

Među ostalim, članovi Glavnog odbora raspravljali su o sudjelovanju u međunarodnom projektu prikupljanja novčanih sredstava „Adyen Giving“, provedenoj javnoj raspravi o Statutu Hrvatskog Crvenog križa, imovini Hrvatskog Crvenog križa te problematici u radu pojedinih društava Hrvatskog Crvenog križa. Osim što su raspravljali po pojedinim točkama dnevnog reda, članovi Glavnog odbora donijeli su odluke o davanju prethodne suglasnosti za imenovanje ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa Vodice, Kutina, Ludbreg, Gospić i Novalja, te odluku o imenovanju izv. prof. dr. sc. Marina Vukovića počasnim članom Hrvatskog Crvenog križa.



Članovi su informirani o održanoj 10. sjednici Skupštine Hrvatskog Crvenog križa, o organizaciji transporta međunarodne humanitarne pomoći civilnom stanovništvu Gaze, te o proslavi humanosti koja je kao uvod u obilježavanje Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Tjedna Crvenog križa u Republici Hrvatskoj, održana 6. svibnja 2024. u Lipiku.

Ovom svečanom sjednicom ujedno je nastavljeno obilježavanje Tjedna Crvenog križa, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava brojnim aktivnostima od 8. do 15. svibnja.