Timovi Crvenoga križa pomažu vatrogascima koji se bore s požarom kod Žrnovnice

29.08.2024.
Požar na području Žrnovnice stavljen je jutros pod kontrolu, ali timovi Crvenoga križa koji proteklih dana pomažu vatrogascima, i danas su aktivni. Tijekom jutra vatrogascima na terenu podijelili su doručak i vodu, a planirana je i podjela ručka i večere - 260 obroka.



Kao i dosad, timovi Crvenoga križa, ako bude bilo potrebe, vatrogascima će pružiti i prvu pomoć. Riječ je uglavnom o manjim intervencijama poput ogrebotina i suzenja očiju zbog dima.

Podsjetimo, tijekom olujnog nevremena 26. kolovoza došlo je do udara groma koji je prouzročio požar na području Žrnovnice. Odmah ujutro 27. kolovoza predstavnici Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije obišli su pogođeno područje zajedno s ostalim službama te je napravljena procjena potreba.



Od toga trenutka sve snage Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije stavljene su na raspolaganje.



Timovi Gradskih društava Crvenog križa Split i Solin zajedno s predstavnicima Društva Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije od prvih trenutaka pružaju podršku vatrogascima koji sudjeluju u gašenju požara. Njihov je zadatak podjela hrane i vode te pružanje prve pomoći kod lakših ozljeda.