Budi nekome oslonac – Daruj medicinska i ortopedska pomagala!

25.10.2024.
U povodu „Međunarodnog dana međusobnog pomaganja“ koji se obilježava 26. listopada, Hrvatski Crveni križ želi skrenuti pozornost na važnost programa „Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala Hrvatskog Crvenog križa“. Riječ je o kontinuiranom programu Hrvatskog Crvenog križa u sklopu kojega osobe koje si ne mogu same priuštiti ili ne ostvaruju pravo putem zdravstvenih institucija, mogu posuditi pomagalo koje im treba.

Društva Crvenoga križa koja provode ovaj program bilježe stalni porast broja korisnika koji imaju potrebu za posudbom medicinskih i ortopedskih pomagala. Ovom inicijativom pod nazivom "Budi nekome oslonac" Hrvatski Crveni križ želi osvijestiti javnost o važnosti solidarnosti prema ljudima kojima su pomagala neophodna za svakodnevni život, a ne mogu si ih sami osigurati.

Ovaj koristan program Hrvatskog Crvenog križa godinama pomaže osobama svih generacija za svladavanje svakodnevnih zdravstvenih izazova.

Kako možete pomoći?

Ako imate ispravna pomagala koja više ne koristite, pozivamo vas da ih darujete, a možete ih donijeti tijekom cijele godine u vama najbliže društvo Crvenoga križa koje provodi ovaj program.
Vaša pomoć može nekome omogućiti kvalitetniji i dostojanstveniji život. Bez obzira na to radi li se o pomagalima koja vam više nisu potrebna ili koja su vam kratko koristila, vaš dar može značiti sve za nekoga tko se bori s ograničenjima.

Za koga je program?

Posudionica medicinskih i ortopedskih pomagala otvorena je svima kojima su potrebna kolica, hodalice, štake, bolnički kreveti i slično, a ne mogu si ih sami priuštiti niti ostvariti pravo putem zdravstvenih institucija. Potreba za pomagalima svakodnevno raste - starije osobe, osobe nakon ozljeda i operacija, ali i djeca s poteškoćama u razvoju trebaju pomoć.

Pozivamo vas da se pridružite i organizirate prikupljanje unutar svojih zajednica - u školama, vrtićima, radnim sredinama - te na taj način budete nekome oslonac u teškim trenucima.

Nikada ne znamo kada ćemo i sami trebati pomoć, zato je važno da zajedno stvaramo mrežu podrške za one kojima je najpotrebnija.

Za više informacija o programu i načinu darivanja, posjetite najbliže društvo Crvenog križa ili pratite internetsku stranicu www.hck.hr.

Hvala vam! Promijenili ste nečiji život.