Krv čini razliku između života i smrti, odazovite se akcijama darivanja krvi!

02.09.2024.
Turistička sezona bliži se kraju, ali potrebe za krvi i krvnim pripravcima ne smanjuju se s dolaskom jeseni. Naprotiv, one ostaju kontinuirane, a u nekim trenucima čak i povećane zbog brojnih medicinskih zahvata i hitnih situacija koje ne mogu čekati.

Zalihe krvi su promjenjive stoga je nužno svakodnevno osigurati priljev svježih doza koje doslovno život znače. Medicinski zahvati i hitna stanja ne mogu se odgoditi, a dostupnost krvi često čini ključnu razliku između života i smrti.

Pozivamo sve punoljetne građane da odvoje malo svog vremena i pridruže se nekoj od akcija darivanja krvi u svojoj blizini. Vaša krv može nekome spasiti život ili mu vratiti zdravlje! Podsjećamo da samo jedna darovana doza krvi može spasiti čak tri života, što je izniman doprinos zajednici.

Društva Crvenog križa diljem Hrvatske svakodnevno organiziraju akcije darivanja krvi, stoga se možete odazvati akciji na vama najbližem mjestu. Vaša solidarnost i humanost imaju neprocjenjivu vrijednost, a mi vam unaprijed od srca zahvaljujemo na svakom doprinosu!