Održan Sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

30.09.2024.
Redoviti godišnji Sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa okupio je više od stotinu sudionika koji su imali prilike čuti predavanja o iznimno aktualnim temama. Na sastanku održanom u Nacionalnom logističkom centru Hrvatskog Crvenog križa sudionicima su pozdravne riječi uputili predsjednik Hrvatskog Crvenog križa dr. Josip Jelić te izvršni predsjednik Robert Markt.



Nakon pozdravnih riječi na dnevnom redu našla se tema pod nazivom „Provedba Zakona o humanitarnoj pomoći kroz jedinstvenu elektroničku evidenciju humanitarne pomoći“ o kojoj je ravnateljima govorila Mirjana Znaor iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a tehničke okolnosti pojasnili su Milana Sekušak iz Istarske županije te Dario Novaković iz tvrtke Proteron savjetovanja. Tema je izazvala veliki interes ravnatelja društava Crvenoga križa koji su, uz brojna pitanja, imali i niz korisnih prijedloga.



Nakon Zakona o humanitarnoj podršci, ravnatelji društava imali su prilike čuti i predavanje pod nazivom Uloga i značaj EU fondova u aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa i društava Hrvatskog Crvenog križa. Predavanje je održao Dragan Jelić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU. Jelić je pohvalio brojne projekte Crvenoga križa kojima cilj podrška najranjivijima u društvu.



Na dnevnom redu našle su se i teme Terenske jedinice mladih i Pogodnosti za članove Hrvatskog Crvenog križa o kojima je govorio izvršni predsjednik Robert Markt. Njegova zamjenica Marina Pinjagić Telak dotaknula se 75. obljetnice Ženevskih konvencija istaknuvši važnost ove teme u vremenu globalnih nemira. Pinjagić Telak podsjetila je i na predstojeće izbore u Hrvatskom Crvenom križu.



Sastanak ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa i ove je godine bio prilika za razmjenu ideja i iskustava, kao i za pronalazak načina za sto efikasnije obavljanje posla, a sve za dobrobit tisuća korisnika Hrvatskog Crvenog križa.