Održana akcija čišćenja podmorja u sklopu projekta “Ronimo za čisti Jadran”

17.06.2024.
Ovog je vikenda u Parku prirode Lastovsko otočje održana druga ovogodišnja ekološka akcija čišćenja podmorja u okviru projekta Hrvatskog Crvenog križa "Ronimo za čisti Jadran".



Akcija je održana u suradnji s Parkom prirode Lastovsko otočje i uz pomoć ronioca iz RK Adriaticro Zagreb, REK HVIDR-a Split, RK Zenta Split, REK Wlay Zagvozd i RK BUK Banja Luka. U sklopu akcije, u kojoj je sudjelovalo 25 ronioca i volontera kojima se pridružilo i nekoliko lokalnih stanovnika, čistilo se podmorje uvala Zaklopatica i Korita.  



Ovaj projekt provodi se već drugu godinu i obuhvatio je eko akcije čišćenja podmorja na tri lokacije: NP Brijuni, NP Kornati i PP Telaščica. Cilj projekta je kroz organiziranje ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna doprinijeti uklanjanju i zbrinjavanju morskog otpada te povezivanju i umrežavanju ronilačkih klubova/centara, djelatnika nacionalnih parkova i parkova prirode, kao i lokalnog stanovništva kako bi se osigurala održivost eko akcija i podigla razina odgovornosti za zaštitu okoliša.