U Dugavama otvorena izložba slika i crteža tražiteljice međunarodne zaštite

11.10.2024.
U Gradskoj knjižnici Dugave otvorena je izložba slika i crteža tražiteljice međunarodne zaštite Hadise Safari iz Prihvatilišta za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. Radovi su nastali u sklopu kreativne radionice koju Hrvatski Crveni križ svakodnevno provodi u Prihvatilištu, a izložba je nastavak desetogodišnje suradnje Hrvatskog Crvenog križa i Gradske knjižnice Dugave. Navedena suradnja iznjedrila je niz radionica arapskog jezika, susrete u sklopu Književne senzibilizacije, pričaonice za djecu i mlade te izložbe radova korisnika iz prihvatilišta te je izvrstan primjer povezivanje lokalne zajednice i novih stanovnika u susjedstvu.



Hadise Safari je ovo prva samostalna izložba u Republici Hrvatskoj, nakon održane skupne izložbe radova tražitelja međunarodne zaštite ranije ove godine. „Oduvijek sam voljela umjetnost te sam imala san kako ću se jednog dana moći posvetiti umjetnosti i imati svoju izložbu. Hvala Hrvatskom Crvenom križu i Gradskoj knjižnici Dugave na potpori i pruženoj prilici“, poručila je autorica na otvorenju izložbe.



Izložbu možete pogledati do 2. studenog 2024.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Pružanje psihosocijalne podrške i usluga tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.