146 nam je godina, a cilj je i dalje isti - pomoći drugome, osnažiti solidarnost i graditi bolje društvo!

21.10.2024.
Sutra obilježavamo 146. rođendan Hrvatskog Crvenog križa, organizacije koja već gotovo stoljeće i pol stoji kao simbol humanosti, solidarnosti i pomoći onima kojima je najpotrebnija. Kroz godine, Hrvatski Crveni križ postao je neizostavan dio našeg društva, pružajući ruku pomoći u trenucima kriza, prirodnih katastrofa i osobnih tragedija, ali i svakodnevno radeći na poboljšanju kvalitete života u našim zajednicama.

Od svojih početaka 1878. godine, Hrvatski Crveni križ se razvijao i prilagođavao potrebama vremena, postajući jedno od najvažnijih humanitarnih tijela u zemlji. Tijekom povijesti, Crveni križ je bio prisutan na prvim crtama rata, prirodnih nepogoda i zdravstvenih kriza, ali i u tišini svakodnevnih malih, ali značajnih djela dobrote i brige za bližnje.

Danas, u modernoj Hrvatskoj, Crveni križ nastavlja svoju misiju pružanja pomoći na raznim područjima - od zdravstvenog odgoja i prve pomoći, preko programa socijalne pomoći, do volontiranja i dobrovoljnog darivanja krvi. Njegova mreža volontera i djelatnika, prožeta snažnim osjećajem odgovornosti i empatije, predstavlja temelj na kojem počiva naša zajednica.

Važnost Crvenog križa leži u njegovoj sposobnosti da okuplja ljude različitih pozadina i uvjerenja u zajedničkom cilju - pomoći drugome, osnažiti solidarnost i graditi bolje društvo. Na ovaj poseban rođendan, prisjećamo se svih nesebičnih djela kroz povijest i s nadom gledamo prema budućnosti, uvjereni da će Crveni križ i dalje biti svjetionik humanosti u našem društvu.

Zahvaljujući ljudima koji ga čine, Hrvatski Crveni križ i dalje je čvrsta ruka pomoći u vremenima nesigurnosti i trajna inspiracija za sve nas da se posvetimo zajedničkom dobru. Zajedno možemo graditi budućnost u kojoj nitko nije prepušten sam sebi.