Dodjela donacija iz kampanje Fair play na tribinama

26.12.2019.
Najtrofejniji hrvatski nogometni klub Dinamo zajedno s Hrvatskim Crvenim križem prije nekoliko mjeseci pokrenuo je društveno odgovornu kampanju naziva Fair play na tribinama.

U sklopu kampanje, nakon svake službene utakmice u kojoj Dinamo nije kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub je izdvajao određeni novčani iznos – za svaku domaću i gostujuću utakmicu HT Prve Lige i Hrvatskog kupa 10 tisuća kuna, a za pojedinu UEFA domaću i gostujuću utakmicu bez kazne - 5 tisuća eura.

U prvom dijelu sezone nakon svih odigranih utakmica iznos koji će klub izdvojiti za kampanju Fair play na tribinama iznosi 218 tisuća kuna.

Kako je bilo najavljeno na početku kampanje, u prosincu je bio aktivan Natječaj za dodjelu financijskih sredstava iz kampanje. Na Natječaj su se mogle prijaviti udruge programima ili projektima usmjerenima na djecu, mlade, socijalno osjetljive skupine; beskućnike i žrtve diskriminacije na osnovi rase, i to iz područja ljudskih prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava djece i mladih, zaštita prava beskućnika) te obrazovanje djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama).

U skladu s uvjetima Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju) iz kampanje Fair play na tribinama zaprimljeno je ukupno 15 prijava, a komisija za odabir izabrala je projekte 7 udruga koje su udovoljile propisanim uvjetima te koje će biti financirane iz natječajnog fonda.
Udruge kojima će biti dodijeljene donacije obvezne su podnijeti izvješće o provedbi programa/projekta najkasnije do 28. veljače 2021. godine.

Za kraj uspješne 2019. te uoči nadolazećih blagdana, GNK Dinamo je organizirao na Trgu bana Jelčića dodjelu čekova s donacijama za odabrane udruge iz prvog dijela kampanje "Fair play na tribinama".

Donacije su predali u ime Građanskog nogometnog kluba Dinamo predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras, član Izvršnog odbora Vladimir Gašparović te igrači prve momčadi Joško Gvardiol i Sandro Kulenović, a u ime Hrvatskog Crvenog križa Badi Hadad i Tomislav Marjanović.

Udruge koje su izabrane za dodjelu novčanih sredstava u prvom dijelu kampanje ove sezone: Isusovačka služba za izbjeglice u Republici Hrvatskoj, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, Udruga Maštara, Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, Hrvatski savez slijepih, Udruga Ozana, Udruga Sv. Vinka Paulskog u Republici Hrvatskoj / Konferencija Sv. Luise de Marillac u Zagrebu.

Dinamo i Hrvatski Crveni križ i ovim putem zahvaljuju svim navijačima koji su korektnim i pozitivnim navijanjem doprinijeli uspjehu kampanje.