"Međunarodni kamp mira" u Njemačkoj

14.08.2024.
U tijeku je održavanje Međunarodnog kampa mira (engl. International PEACE Camp 2024) u Njemačkoj na kojem sudjeluje i dvoje predstavnika Hrvatskog Crvenog križa.



Kamp se već tradicionalno održava na području Nacionalnog parka Eifel, a traje od 3. do 18. kolovoza 2024. godine.



Na kampu sudjeluje 30 sudionika iz 7 država iz cijelog svijeta što doprinosi stvaranju široke mreže za međunarodnu suradnju, vršnjačko učenje i podršku te stvaranje novih prijateljstava.



Kroz razne radionice, predavanja i pisanja projekata na teme klimatskih promjena, mentalnog zdravlja i dobrobiti, volonteri Hrvatskog Crvenog križa dobili su priliku za razmjenu iskustava i primjera dobrih praksi, kao i za stjecanje novih znanja i vještina.



Sudjelovanjem na ovom kampu, sudionici će imati priliku i posjetiti susjednu Belgiju, Akademiju i Muzej Crvenog križa te planinariti i istraživati nacionalni park.



Sudjelovanje mladih volontera Hrvatskog Crvenog križa (Zrinka Kozić iz Gradskog društva Crvenog križa Osijek i Jerko Gunjača iz Gradskog društva Crvenog križa Zagreb) na Međunarodnom kampu mira potvrda je usmjerenosti i fokusa naše organizacije na edukacije i razmjenu iskustava koje se na ovaj način ostvaruju.