Obilježen Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u Vrbovcu

09.05.2023.
U nedjelju, 7. svibnja 2023. godine u Centru za pružanje socijalnih usluga u zajednici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, Hrvatski Crveni križ je u suradnji s gradskim društvom organizirao zajedničko druženje za korisnike i volontere uz nedjeljni ručak.



Ručak su zajednički pripremili vrijedni volonteri, korisnici, raseljene osobe iz Ukrajine i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec. Svojim glazbenim nastupima Češka beseda Zagrebačke županije, kojoj su se pridružile i tri volonterke Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec koje su nakon odlaska iz Ukrajine u Vrbovcu pronašle svoj trenutni dom, pobrinuli su se za dobru atmosferu i svima dodatno uljepšali nedjeljno druženje.



Prilikom obraćanja, zamjenica izvršnog predsjednika Hrvatskog Crvenog križa Marina Pinjagić Telak zahvalila je svima na dolasku i istaknula: „Hvala vam svima što danas svojim dolaskom i trudom koji ste svi uložili u pripremanje zajedničkog obroka pokazali snagu zajedništva i podsjetili nas koliko su važna ovakva društvena događanja za život jedne zajednice i svakog pojedinca“.



U vremenu podjela i razjedinjavanja povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se u cijelome svijetu obilježava 8. svibnja uz moto „Sve što radimo, radimo od srca“ želja nam je bila ovim događanjem poslati poruku zajedništva i tolerancije i podsjetiti sve koliko možemo pomoći jedni drugima kad nam je najpotrebnije.