Održan drugi dio GTS radionice u Edukacijskom centru HCK

24.10.2019.
Hrvatski Crveni križ, u suradnji s Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC-om), održao je GTS radionicu namijenjenu zaposlenicima.

Radionica je održana 21. listopada 2019. godine u Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa, na njoj je sudjelovalo ukupno 17 zaposlenika iz različitih službi HCK, a provedena je u sklopu međunarodnog ARCI projekta koji se bavi integracijom osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita u hrvatsko društvo. Navedeni projekt provodi IFRC zajedno s partnerima hrvatskim, njemačkim i bugarskim Crvenim križem.

GTS je kratica za neprofitnu organizaciju Ground Truth Solutions koja godinama surađuje s IFRC-om i nacionalnim društvima Crvenog križa pružajući podršku humanitarnom sektoru pri prikupljanju i obrađivanju povratnih informacija (feedbacka) od zajednica, odnosno ciljanih populacija, u kojima se provode razni projekti i programi.

Radionica održana 21. listopada 2019. godine je nadogradnja ili nastavak na istoimenu radionicu koja je održana 4. i 5. veljače 2019. godine.

Zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa su na navedenim radionicama vježbali sastavljanje te obradu anketnih upitnika prema novoj metodologiji koju provodi IFRC, a preuzimaju je i nacionalna društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Radi se o takozvanom CEA pristupu (Community Engagement and Accountability) koji se temelji na redovitom prikupljanju informacija od zajednica u kojima se provode projekti ili programi u svrhu reagiranja na prikupljene informacije tokom trajanja projekata i programa.

Polaznici su stekli konkretna znanja i vještine o sastavljanju anketnih upitnika te obradi i tumačenju dobivenih informacija, naučili su kako izbjegavati neiskrene i nepristrane odgovore te kako postaviti pravo pitanje da bi došli do željenih rezultata.