Otvoren apel za pomoć stanovništvu u Bosni i Hercegovini pogođenom katastrofalnim poplavama

04.10.2024.
Hrvatski Crveni križ pokreće apel za prikupljanje novčane pomoći za stanovništvo u Bosni i Hercegovini pogođeno katastrofalnim poplavama. Situacija u susjednoj zemlji iznimno je teška, a život je izgubilo najmanje 18 osoba dok se trenutno 40 ljudi smatra nestalima. Timovi Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine na terenu pomažu pogođenom stanovništvu. Strahuje se i od velikih materijalnih šteta te dodatnih ugroza života i zdravlja mještana na pogođenom području.

Hrvatski Crveni križ izražava sućut žrtvama i njihovim obiteljima te poziva sve ljude na solidarnost i pomoć u teškim trenucima koje prolaze građani Bosne i Hercegovine. Svi oni koji mogu i žele pomoći, mogu to učiniti na sljedeće načine:
 
1. pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (cijena poziva je 0,83 eura i u taj iznos uključen je PDV, kao i naknade teleoperaterima. Operator humanitarnog telefona: Moj telekom d.o.o., tel. 01-3659-058)
 
2. uplatom na žiro račun otvoren u Erste&steiermärkische bank d.d.:

IBAN: HR0524020061500137627
MODEL:  00
POZIV NA BROJ ZA APEL: 754
SWIFT CODE (UKOLIKO JE POTREBNO ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA): ESBCHR22
OPIS: Apel za pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine stradalom u poplavama
 
3. Uplatom putem mobilnih aplikacija za plaćanje koristeći barkod:



4. Uplatom putem Keks Pay aplikacije.

Prikupljena novčana sredstva Hrvatski Crveni križ uplatit će na račun Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Svaka donacija je od velike važnosti u ovom teškom trenutku i unaprijed hvala svima koji će se odazvati ovom apelu za pomoć!

Hrvatski Crveni križ kolegama u Bosni i Hercegovini stavio je, za slučaj potrebe, na raspolaganje i specijalističke timove i potrebnu opremu, a u sklopu međunarodne mreže „Susjedi pomažu prvi“. Timovi Hrvatskog Crvenog križa ostaju u pripravnosti ukoliko bude trebala i njihova pomoć.

Hrvatski Crveni križ nastavit će pratiti tešku situaciju u Bosni i Hercegovini te ostaje u kontaktu s kolegama iz Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Budno pratimo i situaciju u Hrvatskoj. Primjerice, timovi Crvenoga križa u Gospiću tijekom dana radili su na ispumpavanju kuća u koje je prodrla voda, a u stanju pripravnosti su i timovi u ostalim dijelovima zemlje kojima prijete poplave.

Još jednom apeliramo na sve građane da prate upute nadležnih službi i poduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitili sebe, svoje obitelji i imovinu.

Izvor fotografija: Facebook


[OBAVIJEST, petak 4.10. u 19:40]

Dobili smo informaciju kako se pojedinim ljudima prilikom uplate donacije za stradale u Bosni i Hercegovini putem Barkoda i Keks Paya, pojavljuje natpis da se sredstva prikupljaju za Japan. Želimo pojasniti kako je riječ o procesima digitalnog sustava kojemu je potrebno određeno vrijeme za ažuriranje novih podataka.

Ono što je najvažnije za istaknuti je to da sve uplaćene donacije idu za pomoć stradalim ljudima u Bosni i Hercegovini.

Hvala od srca svima koji su već donirali ili će to tek učiniti!