Provedena edukacija za koordinatore volontera i voditelje mladih HCK

25.02.2020.
U Edukacijskom centru Hrvatskog Crvenog križa od 21. do 23. veljače održana je edukacija za koordinatore volontera i voditelja mladih HCK.

Na edukaciji je sudjelovalo 20 sudionika iz 20 različitih gradskih i županijskih društava Hrvatskog Crvenog križa, a cilj joj je bio razviti vještine uključivanja, educiranja, praćenja i evaluacije volonterskog rada.

Sudionici trodnevne edukacije ovladali su znanjima i kompetencijama koje će kasnije moći primijeniti u organizaciji i implementaciji volonterskih programa.



U petak, 21. veljače djelatnice Službe za rad s mladima i volonterima upoznale su sudionike s definicijom osnovnih pojmova vezanih uz volonterstvo, pravnom osnovom volontiranja i organizacijom rada volontera u Hrvatskom Crvenom križu te su istraživali načine motiviranja volontera.

Drugog dana edukacije, u subotu 22. veljače naučili su korake u ciklusu menadžmenta volontera i u konkretnim vježbama primjenjivali stečeno znanje.

Posljednji dan edukacije, provedena je radionica o koordinaciji spontanih volonter koja je završila s aktivnošću rješavanja konkretnih izazova u radu s volonterima
.
Edukacija za koordinatore volontera namijenjena je djelatnicima i volonterima društava Hrvatskog Crvenog križa koji obavljaju poslove vezane uz koordinaciju volontera.