Tražitelji azila bodrili zagrebačke plave na utakmici protiv Atalante

20.09.2019.
Kada tražitelji međunarodne zaštite bodre Dinamo, zagrebački plavi ne moraju strahovati za rezultat. Tome u prilog ide sada već treća utakmica na kojoj je zagrebačka momčad ugostila tražitelje iz prihvatilišta u Zagrebu uz čije su navijanje došli do treće pobjede, ovoga puta prve u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Bila je to noć za pamćenje, kako za domaće navijače tako i za tražitelje koji su bili oduševljeni igrom Dinama, ali i navijanjem koje nije prestajalo devedeset minuta.



„Ovo je nešto neopisivo, nemam riječi za atmosferu na tribinama i igru koju je Dinamo danas prikazao“, veselo je komentirao Yazdan jedan od malih glumaca koji se pojavljuje u spotu zajedničke kampanje Dinama i Hrvatskog Crvenog križa pod nazivom Fair play na tribinama.

Navijači su još jednom pokazali da je moguće bodriti svoju ekipu sportski i fer bez rasizma, diskriminacije i govora mržnje, a tražitelji su svojim ponašanjem također ugradili dio svoje kulture u ovu nezaboravnu sportsku večer u kojoj je zagrebački nogometni klub ostvario pobjedu od 4:0.

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje GNK Dinamu na ulaznicama i organizaciji posjeta nogometnoj utakmici.



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.