Tražitelji azila i ove godine na Kutiji šibica

03.12.2019.
„Nikako da prođemo to prvo kolo, uvijek nas zapadne dobro utrenirana ekipa koja je ove godine na našu nesreću futsal klub koji već godinama igra zajedno mali nogomet“, tužno je komentirao Hope iz Nigerije kojemu je ovo druga kutija zaredom. 

Ekipa Croatian Red Cross All Star koju čine tražitelji međunarodne zaštite iz Prihvatilišta u Zagrebu i ove je godine ubilježila nastup na malonogometnom turniru Kutija šibica 2019.



Ove godine ekipu čine mladići iz Nigerije, Iraka, Irana i Turske. Svi oni aktivno sudjeluju u sportskom programu koji provodi Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištu Porin u sklopu projekta “Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite”.

Hrvatski Crveni križ u sklopu inicijalne integracije tražitelja međunarodne zaštite u Prihvatilištu u Zagrebu, svakodnevno provodi aktivnosti uključivanja tražitelja u lokalnu zajednicu. U tom kontekstu tražitelji sudjeluju i na raznim sportskim događanjima.

„Iznimno nam je drago što smo i treći put zaredom bili sudionici “Kutije”. Rezultat je to odlične suradnje s organizatorima ovog natjecanja koji je prepoznao naš trud ali i želju ovih mladića da se predstave našim sugrađanima u pravom svjetlu i tako sruše predrasude kojima su okruženi. Nadamo se samo da će uskoro doći i ta prva pobjeda“, prokomentirao je ovogodišnji nastup Tomislav Marjanović iz Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.