Tražitelji azila na još jednoj utakmici Dinama u Ligi prvaka

07.11.2019.
Tražitelji međunarodne zaštite i djelatnici HCK zajednički su posjetili još jednu utakmicu Dinama u Ligi prvaka.

Sa zastavama u rukama i navijačkom atmosferom u autu stigli su na Maksimir na još jednu spektakularnu nogometnu predstavu u kojoj su se susreli hrvatski prvak Dinamo i ukrajinski prvak Šahtar.

Cijelu utakmicu proveli su na nogama bodreći Zagrebačke plave zajedno s još 28.000 navijača koji su još jednom pokazali što znači fair play na tribinama.  

 „Nikada nisam bio na utakmici s ovolikim brojem navijača. Ovaj huk s tribina, pjesma i navijanje od prve do zadnje minute izgledaju tako nestvarno, a još je nevjerojatnije da gledam uživo utakmicu Lige prvaka. Nisam ni sanjao da je nešto ovako moguće, a pogotovo ne u situaciji u kojoj se sada kao tražitelj azila nalazim“, skromno je prokomentirao Ali Zaman iz Irana. „Hvala svima koji su nam ovo omogućili i tako nam pokazali da još postoje dobri ljudi koji su spremni pomoći čovjeku u nevolji“, dodao je.



Odlasci na utakmice, ali i na druga kulturno-sportska događanja popratni su dio aktivnosti koje Hrvatski Crveni križ svakodnevno provodi u Prihvatilištu u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“.
Hrvatski Crveni križ zahvaljuje GNK Dinamu na ulaznicama i organizaciji posjeta nogometnoj utakmici.

Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Psihosocijalne usluge i podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.