Od 13. do 15. rujna u odmaralištu Gradskog društva Crvenog križa Solin na Čiovu održan je trening Hrvatskog Crvenog križa "Priprema i raspodjela hrane u terenskim uvjetima".
Početkom ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje dala je Hrvatskom Crvenom križu na korištenje četiri terenske kuhinje koje su raspoređene u društva Crvenog križa Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Osječko-baranjske županije. Volonteri i zaposlenici iz tih županijskih društava i iz Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije sudjelovali su na prvom treningu koji je organizirao Hrvatski Crveni križ.
Tijekom treninga obrađene su sljedeće teme: higijenski minimum u nabavi, pripremi i raspodjeli hrane; normativi nabave, skladištenje i rok trajanja namirnica; dekonzerviranje terenske kuhinje i priprema za rad; odabir lokacije i minimalni uvjeti za rad kuhinje na terenu; higijena radnog prostora, prostora za podjelu hrane i blagovaone; plan za hitnu intervenciju - organizacija i troškovnik; vremenski raspored, organizacija dežurstva i ostale potrebe; praktičan rad - priprema doručka, ručka i večere.
Sudionici su trening ocijenili iznimno uspješnim i HCK će nastaviti s treninzima i za ostala županijska i gradska društva Crvenog križa.