Od 25. do 28. lipnja 2015. u odmaralištu „Volak“ Gradskog društva Crvenog križa Solin na Čiovu održan je trening Hrvatskog Crvenog križa "Priprema i raspodjela hrane u terenskim uvjetima".
U 2013. godini Državna uprava za zaštitu i spašavanje ustupila je Hrvatskom Crvenom križu na korištenje četiri terenske kuhinje koje su raspoređene u društva Crvenog križa Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske, Istarske i Osječko-baranjske županije. Volonteri i zaposlenici iz tih županijskih društava sudjelovali su na prvom treningu u rujnu te godine.
Na ovom drugom treningu sudjelovali su volonteri i djelatnici društava iz Vukovarsko-srijemske županije, Krapinsko zagorske županije, Koprivničko križevačke županije, grada Zagreba, Zagrebačke županije, Osiječko-baranjske županije, Sisačko moslavačke, Splitsko dalmatinske, Dubrovačko neretvanske te Brodsko-posavske županije.
Korištene su tri pokretne kuhinje, a jednu su donijeli i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Riječ je o novouređenoj kuhinji koja je tom prigodom i testirana.
Tijekom treninga obrađene su sljedeće teme: higijenski minimum u nabavi, pripremi i raspodjeli hrane; normativi nabave, skladištenje i rok trajanja namirnica; dekonzerviranje terenske kuhinje i priprema za rad; odabir lokacije i minimalni uvjeti za rad kuhinje na terenu; higijena radnog prostora, prostora za podjelu hrane i blagovaonice; plan za hitnu intervenciju - organizacija i troškovnik; vremenski raspored, organizacija dežurstva i ostale potrebe; praktičan rad - priprema doručka, ručka i večere.