U Prihvatilištu u Zagrebu obilježen Mjesec borbe protiv raka dojke

30.10.2020.
Nacionalni dan borbe protiv raka dojke u Republici Hrvatskoj obilježava se 7. listopada, a listopad je ujedno i mjesec borbe protiv raka dojke kada se javnost upozorava na važnost ranog otkrivanja raka dojke, prevencije te bolesti, pravovremenog liječenja te skrbi za oboljele.



Tražitelji međunarodne zaštite i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa obilježili su ovaj mjesec nošenjem ružičaste vrpce koja simbolizira osviještenost u borbi protiv ove zloćudne bolesti. Vrpce su pripremile korisnice u sklopu provedbe socijalnih aktivnosti u kreativnoj radionici pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera i uputa.

Svi uključeni u ovu akciju željeli su istaknuti kako u ovo vrijeme borbe protiv pandemije i socijalne distance ne smijemo zaboraviti naše drage žene i majke i njihovo zdravlje. Također želimo istaknuti koliko je važno obavljati redovite samopreglede, odlaziti liječniku, ali i podržati žene oboljele od raka dojke istaknula je Marina Mihić, djelatnica HCK u Prihvatilištu. 



Hrvatski Crveni križ u Prihvatilištima u Zagrebu i Kutini provodi aktivnosti s tražiteljima međunarodne zaštite u sklopu provedbe projekta „Socijalne usluge i psihosocijalna podrška tražiteljima međunarodne zaštite“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske zajednice i Državnog proračuna Republike Hrvatske.