U Splitu održan CEA trening za djelatnike i volontere HCK

04.11.2019.
U suradnji s IFRC-om, Hrvatski Crveni križ je proveo trening za djelatnike i volontere na temu integracije osoba pod međunarodnom zaštitom u RH.
 
Hrvatski Crveni križ održao je CEA (Community Engagement and Accountability) trening za djelatnike i volontere Crvenog križa, u sklopu međunarodnog ARCI projekta kojeg provodi Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) zajedno s partnerima, Hrvatskim, Bugarskim i Njemačkim Crvenim križem.



Trening je održan u splitskom Hotelu Park, od 28. do 30. listopada 2019. godine, a kako je ARCI projekt posvećen integraciji osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita u Republici Hrvatskoj, tako je i CEA trening bio namijenjen djelatnicima i volonterima Hrvatskog Crvenog križa koji rade s tražiteljima međunarodne zaštite te društvima Crvenog križa koja imaju tražitelje međunarodne zaštite na svojem području djelovanja.

Voditelj treninga bio je CEA delegat iz IFRC-ovog ureda u Budimpešti Mark South, uz podršku kolegice iz Britanskog Crvenog križa Laurel Selby te podršku kolega iz Hrvatskog Crvenog križa.

Tema treninga je bila lakše uključivanje osoba pod međunarodnom zaštitom u zajednicu u kojoj borave te na koji način omogućiti pravilno prikupljanje i obrađivanje te pravovremeno korištenje informacija dobivenih iz zajednice tokom čitavog razdoblja provedbe projekata i programa.

Ova aktivnost provedena je u okviru projekta „Aktivnosti Crvenog križa za integraciju preseljenih i premještenih izbjeglica (ARCI)“ koji financira Fond Europske unije za azil, migraciju i integraciju (AMIF). ARCI je dvogodišnji transnacionalni projekt čiji je nositelj Međunarodna Federacija Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a koji se provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Njemačkim Crvenim križem te Bugarskim Crvenim križem.