Završila 16. Ljetna škola mladih Crvenoga križa

27.08.2019.
Ovogodišnja 16. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko baranjske županije završila je jučer pokaznom vježbom, prigodnom svečanošću i mimohodom sa svijećama. U proteklih 10 dana mladi su još jednom pokazali da su svojim znanjima i vještinama spremni ovo društvo učiniti boljim i humanijim.



Na ovogodišnjoj Ljetnoj školi sudjelovalo je 150 mladih iz Hrvatskog Crvenog križa te Crvenog križa iz Bosne i Hercegovine i Srbije.



Mladi su se u proteklih deset dana osposobljavali za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa. Među tim programima su prva pomoć, realističan prikaz ozljeda, prevencija različitih ovisnosti, sprječavanje trgovine ljudima te djelovanje u izvanrednim situacijama.



Kvaliteta i značaj Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije prepoznati su kako u okvirima Hrvatskog Crvenog križa i Crvenih križeva regije, tako i u široj društvenoj zajednici.



Svi mladi imali su prilike sudjelovati na predavanjima renomiranih predavača o temama kao što su ljudska prava, humanitarna diplomacija i drugo. I ovogodišnja Ljetna škola mladih obogatila je sve sudionike novim znanjima koja će mladima omogućiti kvalitetniju humanitarnu, ali i društvenu aktivnost.