Na Mljetu smo čistili podmorje i priobalje, pogledajte kako nam je bilo

09.09.2024.
Protekloga vikenda u Nacionalnom parku Mljet održana je treća ovogodišnja ekološka akcija čišćenja podmorja i priobalja. Eko-akcija dio je projekta Hrvatskog Crvenog križa "Ronimo za čisti Jadran".



Akcija je organizirana u suradnji s Nacionalnim parkom Mljet, ronilačkim klubom Dubrovnik, ronilačkim ekološkim klubom (REK) HVIDRA, ronilačkim klubom BUK iz Banja Luke i ronilačkim centom Aquatica Mljet, te uz pomoć djelatnika i volonterki Kluba mladih Crvenog križa Dubrovnik.



Na eko akciji čišćenja podmorja i priobalja sudjelovalo je više od 50 sudionika, a odrađena je u uvali Križice. Skupljeno je 1,5 m3  raznog otpada koji je propisno zbrinut.



Podsjetimo, Hrvatski Crveni križ pokrenuo je projekt „Ronimo za čisti Jadran“ 2022. godine s ciljem organiziranja ekoloških akcija za prikupljanje otpada s morskog dna, te povezivanja i umrežavanja ronilačkih klubova/centara, djelatnika nacionalnih parkova i parkova prirode, kao i lokalnog stanovništva kako bi se osigurala održivost eko akcija i podigla razina odgovornosti za zaštitu okoliša.