Izvršni predsjednik u službenom posjetu Španjolskom Crvenom križu

05.10.2022.
Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt boravi u službenom posjetu Španjolskom Crvenog križu gdje je obavio niz sastanaka s vodstvom Nacionalnog društva, kao i IT stručnjacima. Izvršni predsjednik održao je sastanak s predsjednikom Španjolskog Crvenog križa Javierom Senentom o suradnji između dvaju nacionalnih društava.U središtu razgovora bile su IT platforme koje koristi Španjolski Crveni križ, kao i mogućnosti njihove implementacije u Hrvatskom Crvenom križu i općenito suradnje u području digitalizacije.

Na inicijativu Hrvatskog Crvenog križa danas je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Madridu održana i svečanost uručivanja zahvalnice Španjolskom Crvenom križu kojom je Hrvatski Crveni križ iskazao zahvalu za pomoć pruženu nakon potresa koji je krajem 2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju.  


Predsjednik Španjolskog Crvenog križa Javier Senent preuzeo je zahvalnicu u ime Nacionalnog društva

Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa R. Markt tom je prigodom zahvalio veleposlanici Republike Hrvatske u Kraljevini Španjolskoj Nj. E. Nives Malenica na gostoprimstvu te istaknuo: „Zahvalni smo na podršci Španjolskog Crvenog križa nakon potresa, i nadam se da ćemo uspješno nastaviti suradnju i u području digitalizacije.“