Hrvatski Crveni križ pruža potporu međunarodnoj zakladi „Vrt plavih ruža“

07.08.2024.
Međunarodna zaklada “Vrt plavih ruža“ (tal. Il Gardino delle Rose Blu) već 31 godinu zaredom dovodi skupine volontera iz Italije u Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.



Kako bi im pomogli u organizaciji volonterskog ljetnog kampa od 4. do 13. kolovoza 2024. godine, zaposlenici Službe za djelovanje u kriznim situacijama Hrvatskog Crvenog križa u perivoju dvorca  postavili su dva manja šatora (6 x 6 m) u kojima  će volonteri iz Italije i Hrvatske moći provoditi brojne aktivnosti sa štićenicima Specijalne bolnice.



Cilj kampa je potaknuti mlade da svoje slobodno vrijeme, ljubav i znanje podijele s onima kojima je to najpotrebnije, a to je svako dijete iz Specijalne bolnice. Volonteri na taj način pomažu i profesionalnom zdravstvenom osoblju bolnice i djeci koja će dobiti dodatnu pažnju i brigu. Možda i najbitnije od svega, dobivaju iskustvo koje će im promijeniti pogled na svijet.



Volonteri su velika snaga i podrška i Hrvatskom Crvenom križu, ali i društvu u cjelini jer promiču humanost, toleranciju, suosjećanje i razumijevanje drugih i drugačijih. A to je upravo ono što današnjem društvu i mladima, moramo i trebamo ponuditi, mogućnost da upoznaju svijet oko sebe koji nije uvijek obojan u ružičasto.