Međunarodni dan mladih - 12. kolovoza

12.08.2024.
Međunarodni dan mladih obilježava se 12. kolovoza kako bi se ukazalo na važnost doprinosa mladih u jačanju društva.

Mladi su prepoznati kao važni partneri u postizanju pozitivnih društvenih promjena te je njihova uloga u društvu nezamjenjiva.

U Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, pa tako i u Hrvatskom Crvenom križu mladi predstavljaju pokretačku snagu i neizostavni su partneri u ostvarivanju humanitarnih ciljeva i izgradnji boljeg i humanijeg svijeta.

Mlade Hrvatskog Crvenog križa danas čine članovi do 30 godina starosti (učenici, studenti i mladi građani) koji djeluju u skladu s načelima Crvenog križa, Statutom Hrvatskog Crvenog križa i Pravilnikom o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa. Mladi Hrvatskog Crvenog križa dijele se na: podmladak (djeca do završetka osnovne škole) i mlade osobe (od završetka osnovne škole do navršenih 30 godina života). Aktivnosti za mlade i s mladima provode se pri društvima Crvenog križa, ali i u osnovnim i srednjim školama, vrtićima te fakultetima, pri raznim udrugama i institucijama.
 
Više o aktivnostima Mladih Hrvatskog Crvenog križa tijekom prvih šest mjeseci ove godine možete pročitati u Polugodišnjem izvješću o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa od 1. siječnja do 30. lipnja 2024. godine

Hrvatski Crveni križ želi zahvaliti svim mladim članovima na humanosti i solidarnosti. Hvala vam što nesebičnim ulaganjem svojeg vremena, truda i znanja, ulaganjem sebe, pomažete nama u našem humanitarnom radu.
Želimo sretan Međunarodni dan mladih svim mladima!