Hrvatski Crveni križ sudjelovao na Regionalnoj smotri projekata iz područja Nacionalnoga programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske

09.05.2023.
U Šibeniku je održana Regionalna smotra projekata iz područja Nacionalnoga programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske na kojoj su predstavljena odgojno-obrazovna postignuća iz odgojnih skupina vrtića Zadarske, Šibensko-kninske, Splitske i Dubrovačko-neretvanske županije. Projekte su kroz 10-minutne prezentacije predstavljale odgojiteljice iz Ploča, Zadra, Knina, Splita, Konavala, Cavtata, Dubrovnika, Hvara i Šibenika.
Skup je održan 5. svibnja u novootvorenom vrtiću Smilje te su sudjelovali pretežno odgojitelji, pedagozi i ravnatelji predškolskih ustanova.  



U svojstvu procjenitelja projekata iz područje ekspertize Hrvatskog Crvenog križa na skupu je sudjelovala i predstavnica Hrvatskog Crvenog križ. Uzevši u obzir da je veliki broj projekata bio usmjeren na temu klimatskih promjena i ekološku zaštitu te razvoj humanih vrijednosti kod djece predškolske dobi, tom je prilikom predstavnica Hrvatskog Crvenog križa predstavila i projekt „Kutić humanosti“ u svrhu daljnjeg nastavka provedbe programa, a na inicijativu Agencije za odgoj i obrazovanje koja je prepoznala vrijednost istoga.