Okrug: Prijem za pobjednike natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa

13.07.2023.
13. svibnja 2023. godine u Zagrebu je održano 24. državno natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa, na kojem je sudjelovalo 120 djece i mladih iz cijele Hrvatske. Pobjednička ekipa u kategoriji podmlatka, ekipa Gradskog društva Crvenog križa Trogir iz Osnovne škole Okruk iz Okruga Gornjeg pokazala je zavidnu razinu znanja iz teorijskog dijela prve pomoći, ali i međunarodnog humanitarnog prava, ljudskih prava, prava djeteta, poznavanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i Hrvatskog Crvenog križa, kao i znanja i praktičnih vještina pružanja prve pomoći.



Važnost postignutih rezultata, entuzijazma, truda i volju djece prepoznao je i načelnik Općine Okrug, Ivica Radić, koji je organizirao svečani prijem u prostorima Općine kako bi pobjednicima čestitao njihov izvanredan uspjeh.
Prijem pobjedničke ekipe kod načelnika nije samo priznanje za pobjednike Natjecanja mladih, već i podsjetnik svima o važnosti brze i pravilne reakcije u hitnim situacijama. Kroz ovakve događaje, zajednica se osnažuje i podupire one koji su spremni pružiti pomoć u teškim trenucima.



Zahvaljujući inicijativi načelnika Ivice Radića i zalaganju pobjedničke ekipe, Općina Okrug još jednom je potvrdila svoju predanost sigurnosti i dobrobiti svih svojih građana.



Pobjednička ekipa ovogodišnjeg Državnog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa iz Gradskog društva Crvenog križa Trogir za demonstrirano znanje i stečene vještine, za nagradu će od 20. do 28. kolovoza 2023. godine sudjelovati na 20. ljetnoj školi mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, na kojoj će imati prilike proširiti i produbiti dosada naučeno, steći nova poznanstava i prijateljstva, te se osposobiti za voditelje radionica vršnjačke edukacije programa Crvenog križa.