Delegacija Hrvatskog Crvenog križa posjetili Hrvatski autoklub

25.10.2024.
Delegacija Hrvatskog Crvenog križa koju su činili predsjednik prim. Josip Jelić, izvršni predsjednik Robert Markt i ravnatelj Gradskog društva Crveni križ Vinkovci Branislav Tomić, posjetila je sjedište Hrvatskog autokluba, u kojemu su se susreli s predsjednikom Hrvatskog autokluba Ivom Bikićem, glavnim tajnikom Željkom Mijatovićem i zamjenikom glavnog tajnika dr.sc. Igorom Šiškom.


 
Hrvatski autoklub i Hrvatski Crveni križ surađuju dugi niz godina kao dionici sustava osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila i vozačkih ispita. Hrvatski Crveni križ u sklopu tog sustava provodi osposobljavanje te stručno usavršavanje i provjeru znanja instruktora, predavača i ispitivača prve pomoći iz nastavnog predmeta „Pružanje prve pomoći osobama ozlijeđenim u prometnoj nesreći“ te sudjeluje u provedbi programa prve pomoći za kandidate za vozače motornih vozila. Tijekom sastanka razgovaralo se o izazovima koji postoje u predmetnom sustavu i načinima za njegovo daljnje unaprjeđenje.
 
Razgovaralo se i o potencijalnom proširivanju suradnje u kontekstu osposobljavanja što većeg broja građana za pružanje prve pomoći u svim situacijama nastanka ozljeda i naglo nastupajućih bolesti. Poticanjem svakog pojedinca na pomoć i samopomoć pomaže se u izgradnji sigurnijih i zdravijih zajednica.“